OΧΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ-ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ και ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΗ

12:30 συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή

15:00 πανελλαδική συνέλευση

(στην αίθουσα εκδηλώσεων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος

(ΤΕΕ), Νίκης 4, 1ος όροφος)

OΧΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ-ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ και ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Μετά από τη λεηλασία των λαϊκών εισοδημάτων, την εκτίναξη της ανεργίας και το χτύπημα των βασικών εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων κυβέρνηση, Ε.Ε., ΔΝΤ, τράπεζες, funds, κοράκια ετοιμάζονται να πέσουν σαν ακρίδες στη λαϊκή περιουσία. Στους επόμενους μήνες σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί η μεγαλύτερη μεταφορά πλούτου από τα λαϊκά στρώματα στο κεφάλαιο μέσα από τη διαδικασία των πλειστηριασμών. Από τη μια νέα κέρδη, από την άλλη ξεσπίτωμα, χάσιμο των κόπων μιας ζωής.

Για τη χιονοστιβάδα των “κόκκινων δανείων” δεν ευθύνονται οι λαϊκές οικογένειες που πήραν στεγαστικά ή καταναλωτικά δάνεια, ούτε οι αυτοαπασχολούμενοι, μικροεπαγγελματίες, αγρότες που δανείστηκαν για τη δουλειά τους. Ευθύνονται οι τράπεζες με την τοκογλυφική πολιτική τους, τα δανεικά και αγύριστα στην οικονομική ολιγαρχία και τα μνημόνια διαρκείας που επιβάλλουν κυβερνήσεις-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ. για χάρη ντόπιων και ξένων συμφερόντων.

Σήμερα δεν υπάρχει καμιά προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Καμιά διάταξη δεν απαγορεύει τον πλειστηριασμό ακόμη και της πρώτης κατοικίας. Ο υπουργός Δικαιοσύνης και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψεύδονται ασύστολα. Με το 3ο μνημόνιο, που μαζί με τη Ν.Δ. και τα άλλα μνημονιακά κόμματα, ψήφισαν το 2015, γίνεται πολύ πιο εύκολη η αρπαγή της από τις τράπεζες, το κράτος και τα κερδοσκοπικά funds. Το 4ο μνημόνιο εισάγει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για να ξεπεράσουν, όπως νομίζουν, τον “σκόπελο” του κινήματος, να διασφαλίσουν τις τράπεζες και να ανοίξουν ένα νέο πεδίο κερδοφορίας για τις αγορές.

Απέναντι σ’ αυτήν τη λαίλαπα, έχει αναπτυχθεί πια σε όλη τη χώρα ένα κίνημα αντίστασης και αλληλεγγύης, που αντιστέκεται στην αρπαγή λαϊκών σπιτιών και περιουσίας.

Όλοι όσοι ζούμε σε αυτήν τη χώρα έχουμε δικαίωμα στη στέγη, το νερό, την ενέργεια, τα κοινωνικά αγαθά. Θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε και να μην επιτρέψουμε το ξεσπίτωμα κανενός.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε νεολαίο, κάθε πληττόμενο από την κρίση να σταθεί δίπλα στον γείτονά του και να μην επιτρέψει να βγει κανένα σπίτι, κανένα μαγαζί, κανένα χωράφι στο σφυρί.

Συμμετέχουμε και στηρίζουμε το κίνημα κατά των πλειστηριασμών σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών. Αποκρούουμε την κατασυκοφάντησή του από την κυβέρνηση, τα αστικά επιτελεία και ΜΜΕ. Αντιστεκόμαστε στην καταστολή και τις διώξεις αγωνιστών του κινήματος.

Αποτρέπουμε τους πλειστηριασμούς, τις εξώσεις, αλλά και τις επισκέψεις των κορακιών στα σπίτια. Διαμαρτυρόμαστε στα Ειρηνοδικεία, στις τράπεζες, στους μεγαλοσυμβολαιογράφους που προωθούν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Μαζί με κινήσεις γειτονιάς, συντονισμούς συλλογικοτήτων και πρωτοβουλίες κατά των πλειστηριασμών από όλη την Ελλάδα αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε:

  • την κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

  • τη θεσμοθέτηση πραγματικής προστασίας της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας με μέτρα όπως το ακατάσχετο της μοναδικής κατοικίας και τη διαγραφή χρεών των λαϊκών νοικοκυριών προς τράπεζες, εφορία, ταμεία και δήμους.

  • την κατάργηση των διατάξεων του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που περιορίζουν τα δικαιώματα του οφειλέτη και δίνουν προτεραιότητα στις τράπεζες έναντι των εργαζομένων και των ασφαλιστικών ταμείων.

  • την άμεση παύση κάθε δίωξης των αγωνιστών του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

Λεφτά για τις λαϊκές ανάγκες και όχι για τους δανειστές. Την κρίση να πληρώσει το κεφάλαιο. Απαλλαγή από την κοινωνική βαρβαρότητα που επιβάλλουν στη ζωή μας κυβερνήσεις-Ε.Ε.-ΔΝΤ-οικονομική ολιγαρχία.

Συμμετέχουμε στην πανελλαδική κινητοποίηση του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς το Σάββατο 4/11 στις 12.30 στα Προπύλαια, την πορεία στη Βουλή και τη Συνέλευση Αγώνα στις 3 μμ στην αίθουσα του ΤΕΕ στο Σύνταγμα.

Καλούμε όποιο συνάδελφο αντιμετωπίζει τώρα ή στο μέλλον σχετικό πρόβλημα να επικοινωνήσει με το Δ.Σ. του Σωματείου. Το σωματείο μας αναλαμβάνει πρωτοβουλία ενάντια στο νέο αυτό επιχειρούμενο έγκλημα.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

6977622308, 6944214517, 6972649720

Ντροπή δεν είναι να μην έχεις να πληρώσεις, ντροπή είναι να σε ληστεύουν και να μην αντιδράς!

Όλοι μαζί, μια γροθιά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *