ε όχι και φροντιστήρια στα νηπιαγωγεία

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης μας σχετικά με τις μεθοδεύσεις του προέδρου της ΑΈΣΕ κ.Κρεμύδα, θέλουμε να ενημερώσουμε τους εκπαιδευτικούς της περιοχής αλλά και όλους τους γονείς και δημότες του δήμου Φυλής για τα ακόλουθα:

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης μας σχετικά με τις μεθοδεύσεις του προέδρου της A’ EΣΕ κ. Κρεμμύδα, θέλουμε να ενημερώσουμε τους εκπαιδευτικούς της περιοχής αλλά και όλους τους γονείς και δημότες του δήμου Φυλής για τα ακόλουθα:

Ο κ. Κρεμμύδας όχι μόνο δεν αναίρεσε το παράνομο έγγραφό του, αλλά άρχισε τις πιέσεις προς τις νηπιαγωγούς για να συμμορφωθούν. Η υπεύθυνη του φροντιστηρίου, με τις ευλογίες βέβαια του κ. Κρεμμύδα, απαίτησε από τις νηπιαγωγούς να συνεργαστούν, καθώς όπως υποστήριξε υπήρχε εντολή από τον κ. Κρεμμύδα. Επίσης, όπως στη συνέχεια επιβεβαιώσαμε ουδέποτε τα μέλη της Α’ ΕΣΕ ενημερώθηκαν για τις εν λόγω ενέργειες ή ρωτήθηκαν σχετικά. Παρόλα αυτά στο έγγραφο αναφέρεται η Ενιαία Σχολική Επιτροπή καθώς οι υπεύθυνοι φαίνεται ότι θέλουν να κρυφθούν και να μην πάρουν δημόσια την ευθύνη.
Καταγγέλλουμε και κάνουμε σαφές ότι ο κ. Κρεμμύδας όπως και κανένας εκπρόσωπος του Δήμου δεν μπορεί να δίνει εντολές σε εκπαιδευτικούς. Η σχολική κοινότητα είναι η μόνη υπεύθυνη για τη λειτουργία των σχολείων, με βάση τη νομοθεσία και τις αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων. Τα σχολεία έχουν παιδαγωγικό και μορφωτικό έργο και θυμίζουμε σε όσους και όσες θέλουν να το ξεχνούν ότι ανήκουν στο Υπουργείο Παιδείας. Η σχέση και η ευθύνη του Δήμου αφορά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τα κτίρια, τον εξοπλισμό και την κατανομή των χρημάτων που έρχονται από το υπουργείο. Σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δε περιλαμβάνουν οποιαδήποτε ενέργεια που αφορά τους μαθητές και τις μαθήτριες μας. Θυμίζουμε άλλωστε ότι προηγούμενη φιέστα που διαφήμιζε δωρεάν μαθήματα ρομποτικής κατέληξε στην απερίγραπτη κατάσταση να ζητούνται 9€ ανά ώρα!

Ο κάθε κύριος Κρεμμύδας και η δημοτική αρχή ας ασχοληθεί λοιπόν με το έργο που της αντιστοιχεί: τις ενέργειες εκείνες που θα επιτρέψουν την ανέγερση των δύο σχολικών μονάδων που ιδρύθηκαν το 2009 – και που κοντεύουν να μεταμορφωθούν σε σχολεία- φαντάσματα που κάθε χρόνο ξεκινούν αλλά ακόμα περιμένουμε– του 8ου Δημοτικού Σχολείου και του 11ου Νηπιαγωγείου και την εξασφάλιση των χώρων που είναι αναγκαίοι για να μην στοιβάζονται τα παιδιά μας σε αποθήκες, αίθουσες χωρισμένες με νοβοπάν και σε κοντέινερ. Ας φροντίσει για τη δημιουργία νηπιαγωγείων, όπως πολλοί άλλοι δήμοι έχουν κάνει, ώστε όλα τα προνήπια να βρίσκονται στο δημόσιο νηπιαγωγείο, έχοντας ενιαία εκπαίδευση και σε συνάρτηση με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του υπουργείου. Αυτές οι ενέργειες θα αποτελούσαν πραγματική φροντίδα για τα παιδιά μας.

Προειδοποιούμε τον κάθε επίδοξο «δημοτικό άρχοντα» που θέλει να παίζει με τα σχολειά μας και να κάνει αλισβερίσι με φροντιστήρια και ιδιωτικούς φορείς ότι θα μας βρει μπροστά του. Στηρίζουμε τις συναδέλφους νηπιαγωγούς που δεν ενέδωσαν στις πιέσεις της Δημοτικής Αρχής και θα είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο το δημόσιο σχολείο. Οι βλέψεις της Δημοτικής Αρχής που τόσο ξεκάθαρα εκφράστηκε από τον Δήμαρχο να περάσουν τα νηπιαγωγεία στους δήμους αποτελεί για μας κόκκινη γραμμή. Έξω οι ιδιώτες και οι πελατειακές σχέσεις από το δημόσιο σχολείο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *