ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΝΕΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΕΠΕ-ΕΛΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 11π.μ.

Να μπούμε σε θέση μάχης ενάντια στην αντιλαϊκή αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης! ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΝΕΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΕΠΕ-ΕΛΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 11π.μ.

στο link https://us02web.zoom.us/j/87325552090

Οι εκπαιδευτικοί όπως και ολόκληρος ο λαός, βρισκόμαστε αντιμέτωποι/ες με την ακραία αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Το κύμα ανατιμήσεων στην ενέργεια (ηλεκτρισμός, φυσικό αέριο) αλλά και σε βασικά προϊόντα και κοινωνικά αγαθά λεηλατούν το πενιχρό λαϊκό εισόδημα, τα οποία μαζί με την ανεργία, τους καθηλωμένους μισθούς πείνας, την ελαστική εργασία, βυθίζουν όλους/όλες σε καθεστώς ακόμα μεγαλύτερης φτώχειας. Η κυβέρνηση της ΝΔ με την πολιτική της στηρίζει ασύδοτα την κερδοφορία του κεφαλαίου σε βάρος του λαού κι από την άλλη μοιράζει ψίχουλα που δεν φτάνουν να καλύψουν ούτε τα στοιχειώδη, ενώ σε όλα η απάντηση είναι μόνο καταστολή, αυταρχισμός και αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις.

Την ίδια ώρα με την εγκληματική πολιτική της στη διαχείριση της πανδημίας, την διάλυση των κοινωνικών δομών και του συστήματος υγείας, η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει το λαό να συνηθίσει ως «κανονικότητα» τους εκατό – και πλέον – νεκρούς κάθε ημέρα. Οι εκατόμβες των νεκρών κατατάσσουν τη χώρα σε μια από τις χειρότερες θέσεις παγκοσμίως, όπως υποχρεώνονται άλλωστε να ομολογήσουν δημόσια και τα στελέχη της κυβέρνησης.

Παράλληλα η κυβέρνηση και η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ συνεχίζουν το σφυροκόπημα της Δημόσιας Εκπαίδευσης, με το ΥΠΑΙΘ να έχει μοναδική προτεραιότητα να προχωρήσει την αντιδραστική μετάλλαξη του Δημόσιου Σχολείου. Ένα σχολείο πλήρως υποταγμένο στις ανάγκες της αγοράς, ένα σχολείο επιχείρηση, φτηνό, ευέλικτο, αυταρχικό, των δεξιοτήτων, της κατακερματισμένης γνώσης και πληροφορίας, με τεράστια κενά εκπαιδευτικών και προκλητικές προσλήψεις 3μηνιτών, με συγχωνεύσεις-κλείσιμο τμημάτων και απ’ ευθείας παρέμβαση στο περιεχόμενο της διδασκαλίας με σκοταδιστικά προγράμματα και νέα αντιδραστικά αναλυτικά προγράμματα, με εμπαιγμό των εκπαιδευτικών με εξευτελιστικά voucher.

Προωθούν την αξιολόγηση και τα αντιδραστικά σχέδια για την «αυτονομία» της σχολικής μονάδας. Προετοιμάζουν την εφαρμογή της «Τράπεζας Θεμάτων», των εξετάσεων τύπου «PISA». Μεθοδεύουν τη νέα μεγάλη σφαγή δεκάδων χιλιάδων υποψηφίων μέσω της ΕΒΕ. Η αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης αλλάζει ριζικά προς το χειρότερο το DNA του Δημόσιου Σχολείου, πολλαπλασιάζει και εντείνει τους ταξικούς φραγμούς.

Η ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Αναδεικνύεται ως επιτακτική και άμεση η ανάγκη μαζικού απεργιακού αγώνα που θα βάλει φραγμό στην προώθηση του αντιλαϊκού και αντιδραστικού της έργου. Η στάση των ηγεσιών των ομοσπονδιών ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΑΔΕΔΥ προσφέρουν συναίνεση και τελικά πολύτιμη στήριξη στην κυβερνητική πολιτική. Αρνούνται την κήρυξη νέας Απεργίας-Αποχής από την Αξιολόγηση, αποδεχόμενες και νομιμοποιώντας το ν. Χατζηδάκη που την έβγαλε παράνομη, δεν παίρνουν θέση για ακύρωση-μη υλοποίηση-συμμετοχή στις εξετάσεις PISA με κάλυψη των συναδέλφων/ισσών, αρνούνται κάθε λογική σύγκρουσης για να σπάσει η ακρίβεια και η φοροληστεία, για αυξήσεις στους μισθούς, για την κατάργηση-μη εφαρμογή του ν. Χατζηδάκη, ως αναγκαία στοιχεία και συνέχεια του αγώνα για την υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου και της Υγείας του λαού.

Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος!

ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ-ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Δεν αρκεί μια απλή καταγραφή της κατάστασης, η γκρίνια και η διαμαρτυρία, με συμβολικές-κατακερματισμένες ενέργειες. Ούτε αντιστοιχεί η υποταγή στην αναμονή της μάχης, που τώρα πρέπει να οργανωθεί και να ξεδιπλωθεί, στο απροσδιόριστο μέλλον. Τα σωματεία να μπουν σε θέσεις μάχης! Πρέπει να σπάσει άμεσα το καθεστώς της αδράνειας, να υπάρξει άμεσα μαζικός ξεσηκωμός των εργαζομένων και απεργιακός αγώνας για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής.

Με πανεκπαιδευτικό μέτωπο και πανεργατική διεύρυνση του αγώνα, που θα ενοποιεί τις νίκες των εργαζόμενων στην COSCO και στην e-food με τα αιτήματα για αυξήσεις στους μισθούς, μπλοκάρισμα των αντιεκπαιδευτικών νομοσχεδίων, ακύρωση της Αξιολόγησης και των εξετάσεων PISA, ΕΒΕ, Τρ. Θεμάτων, την κατάργηση του ν. Χατζηδάκη, την ανατροπή της πολιτικής φτωχοποίησης και καταπάτησης δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Με βάση τα παραπάνω είναι αναγκαίο οι εκπαιδευτικοί να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας, να συντονιστούμε μεταξύ μας αλλά και με τον υπόλοιπο λαό, με αγωνιστικό πρόγραμμα σύγκρουσης και ανατροπής της κυρίαρχης πολιτικής.

Καλούμε όλες και όλους σε πανελλαδική διαδικτυακή σύσκεψη συντονισμού την Κυριακή 20/2 στις 11π.μ. στο παρακάτω link: https://us02web.zoom.us/j/87325552090

Ο σύλλογός μας με απόφασή του προτείνει-καλεί:

  • Να κηρυχθεί άμεσα πανδημοσιοϋπαλληλική και πανεργατική πανεκπαιδευτική απεργία, με ενδεικτική ημερομηνία στις 23/2 που έχει κηρυχθεί ήδη απεργία στην υγεία, ως πρώτη απάντηση απέναντι στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική.
  • Συμμετέχουμε στην εργατική διαδήλωση Τρίτη 22 Φλεβάρη στις 6.30 μ.μ. στον πεζόδρομο της Κοραή, για την κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη
  • Συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις στις 8 Μάρτη τη Μέρα της Γυναίκας.
  • Αντί για κλειστές «συσκέψεις στελεχών», η ΔΟΕ να καλέσει σε Γενικές Συνελεύσεις και Ολομέλεια προέδρων μέσα στον Φλεβάρη. Ο σύλλογος καλεί σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Δευτέρα 21/2 στις 1.30μμ στο 4ο ΔΣ Άνω Λιοσίων
  • Να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί ο απεργιακός αγώνας επιδιώκοντας να πάρει πανδημοσιοϋπαλληλικά – πανεργατικά χαρακτηριστικά με νέα απεργία στις αρχές Μάρτη.
  • Να κηρύξουν Απεργία – Αποχή από την αξιολόγηση όλα τα πρωτοβάθμια εκπαιδευτικά σωματεία και οι ομοσπονδίες ΔΟΕ/ΟΛΜΕ και η ΑΔΕΔΥ.
  • Να προχωρήσουμε σε μεγάλη καμπάνια αποκάλυψης της αντιεκπαιδευτικής ατζέντας της κυβέρνησης, ως πλευρά της αντιδραστικής της πολιτικής, με κοινές δράσεις με γονείς – μαθητές – φοιτητές. Να πάρουμε πρωτοβουλίες για αγώνα για το περιεχόμενο της μόρφωσης ενάντια στο σκοταδισμό και το αντιδραστικό περιεχόμενο των νέων αναλυτικών προγραμμάτων.
  • Να παρθούν αποφάσεις για την οργάνωση του αγώνα με σκοπό την ακύρωση των εξετάσεων PISA. Να αποφασιστεί κήρυξη Απεργίας τη μέρα των εξετάσεων και συγκεντρώσεις έξω από τα σχολεία με κάλεσμα σε γονείς και μαθητές για αποχή από τις εξετάσεις.

Απαιτούμε:

  • Αυξήσεις σε μισθούς – συντάξεις με κάλυψη των απωλειών από όλες τις περικοπές των Μνημονίων, να αποδοθεί το «κλεμμένο» ΜΚ, να επανέλθει ο 13ος και 14ος μισθός εδώ και τώρα.
  • Να μην περάσει η επίθεση στα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα! Κάτω τα χέρια από τα σωματεία! Να καταργηθεί το αντεργατικό έκτρωμα «Χατζηδάκη»! Κανένα στοιχείο στον ΓΕΜΗΣΟΕ – καμιά εφαρμογή σε ηλεκτρονικές εκλογές.
  • Να ανατραπεί το σύνολο της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης (αξιολόγηση, αυτονομία, τράπεζα θεμάτων, ΕΒΕ , PISA κλπ)! 
  • Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Καμία απόλυση αναπληρωτή/τριας. Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών. Άμεσος διορισμός/Μονιμοποίηση ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ των αναπληρωτών που έχουν έστω και μία σύμβαση αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και την ολόκληρη την προϋπηρεσία. Κατάργηση του ν. 4589/19 του προσοντολογίου και του ν. 4692/20 Κεραμέως. Όχι σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ και συνεντεύξεις.
  • Να αναχαιτιστεί και να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική της φτώχειας, της ακρίβειας και της εξαθλίωσης των εργαζομένων, των ιδιωτικοποιήσεων και της παράδοσης των δομών και υπηρεσιών στην ιδιωτική εκμετάλλευση και κερδοφορία (υγεία, ενέργεια, ρεύμα, δρόμοι, μεταφορές κλπ)!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *