Σάββατο 26 Φλεβάρη: Συγκέντρωση Ομόνοια στις 11.00-πορεία στις 12.00 Σύνταγμα

Στο πλευρό των αγωνιζόμενων εργατών της ΛΑΡΚΟ

«Κι αν σας φαίνεται παράξενο που ένα παιδί 14 χρονών χρησιμοποιεί άγνωστες για εσάς λέξεις, είναι επειδή εμείς, τα παιδιά της ΛΑΡΚΟ στ’ αλήθεια ξέρουμε τι σημαίνει κυνισμός κι αναλγησία.…Όσο κι αν όλα αυτά ενοχλούν τα αφεντικά στις εφημερίδες που προσπαθούν να σπιλώσουν τον κόπο και τον αγώνα των γονιών μας, εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μαζί με τους εργάτες σε αυτό τον μεγαλειώδη αγώνα της ΛΑΡΚΟ. Μάλιστα, σκέφτομαι ότι αυτά τα δημοσιεύματα για μένα, θα τα κρατήσω ως ενθύμιο. Θα τα βάλω μαζί με τα άλλα που γράφτηκαν 2 χρόνια τώρα για να συκοφαντήσουν τους πατεράδες μας και τον αγώνα τους.

Τέλος, θα ήθελα να σας αναφέρω έτσι για να με γνωρίσετε καλύτερα, ότι εκτός από τον μπαμπά μου, σε αυτό το εργοστάσιο ήταν εργάτης και ο παππούς μου για πάνω από 30 χρόνια και πέθανε από καρκίνο. Από καρκίνο της ΛΑΡΚΟ! Εγώ λοιπόν θα συνεχίσω, όσο κι αν σας ενοχλεί, να αγωνίζομαι για τη μνήμη του παππού μου και για την εργασία του πατέρα μου με υψωμένη ΓΡΟΘΙΑ, κατανοώντας πλήρως το συμβολισμό αυτής της χειρονομίας. ΓΡΟΘΙΑ ψηλά λοιπόν, που δηλώνει την αγωνιστική ενότητα όλου του λαού που αγωνίζεται μαζί μας. Εγώ κύριοι δημοσιογράφοι τόσα καταλαβαίνω!», μαθητής της Γ’ Γυμνασίου Λάρυμνας

Την Τρίτη, 1Φλεβάρη, η κυβέρνηση της ΝΔ, αντί μέτρων στήριξης στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, παρέδωσε «τελεσίγραφο» ένα σχέδιο- καρμανιόλα με το οποίο προτίθεται να απολύσει όλους τους εργαζόμενους μέσα στον Φλεβάρη και να πετάξει στο δρόμο εκατοντάδες οικογένειες διώχνοντας τους από τον οικισμό, ώστε να παραδώσει την επιχείρηση στους ιδιώτες χωρίς εργαζόμενους που θα έχουν δικαιώματα. 

Ο γενικός ξεσηκωμός που έχει κηρυχθεί από το σωματείο των εργατών της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα πρέπει να φτάσει παντού! Η κυβέρνηση να πάρει τώρα όλα όσα είπε για κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ, για απόλυση όλων των εργαζομένων και άδειασμα των οικισμών που μένουν οι οικογένειες των εργατών κοντά στο εργοστάσιο.

Δε θα επιτρέψουμε καμία οικογένεια και κανένα μαθητή μας να ξεσπιτωθεί!

Οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ έχουν δίπλα τους εκατοντάδες σωματεία εργαζόμενων και φορείς από όλη την  Ελλάδα, δίνοντας τους δύναμη και αισιοδοξία να συνεχίσουν τον δίκαιο αγώνα τους. Αυτή η συμπαράσταση δεν μένει στα λόγια, αλλά είναι η έμπρακτη στήριξη με οποιοδήποτε τρόπο χρειαστεί που πάντα έχουν οι εργαζόμενοι ως βασικό όπλο στους αγώνες τους.

Ψηλά το κεφάλι! Στο δρόμο του αγώνα βρίσκονται οι λύσεις! ΤΩΡΑ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Αγωνιζόμαστε:

  • Για να  μην ιδιωτικοποιηθεί η ΛΑΡΚΟ και καμία άλλη εταιρεία, αντίθετα να περάσουν σε δημόσια ιδιοκτησία  μεγάλες στρατηγικής σημασίας εταιρείες με εργατικό έλεγχο  για να σταματήσουν να τις κλέβουν οι διοικήσεις και οι κυβερνήσεις, με απειθαρχία στις εντολές και τις ντιρεκτίβες της ΕΕ. Για να λειτουργήσουν με κριτήριο τα συμφέροντα των εργατών και όλης της κοινωνίας.
  • Για να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος. Για να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας. Για ασφαλείς συνθήκες δουλειάς, για να μην θρηνούμε νεκρές/ούς και σακατεμένες/ους.
  • Για αξιοπρεπείς μισθούς και συμβάσεις εργασίας με δραστική μείωση του χρόνου εργασίας ξεκινώντας  με (7ωρο, 35ωρο, 5ήμερο)

Καλούμε όλα τα σωματεία να πάρουμε   πρωτοβουλίες οργάνωσης κι αγώνα για πανεργατική απεργία απέναντι στην πολιτική κυβέρνησης, Ε.Ε, κεφαλαίου που επιδιώκει να συντρίψει εργατικά, δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και σπέρνει φτώχεια, ανεργία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *