ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 7/9 στις 12μμ ΣΤΟ 4ο Δ.Σ. ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ (Εγγονόπουλου & Παρθένη)

Ενημερώνουμε τους/τις εκπαιδευτικούς του 3ου και 4ου ΔΣ Ζεφυρίου, που έχουν επιμορφωτική συνάντηση, ότι μετά από επικοινωνία με την κ. Κρόκου στις 11πμ θα μπορούν να αποχωρήσουν προκειμένου να συμμετάσχουν στην ΓΣ.

Ευχόμαστε σε όλες τις συναδέλφισσες και όλους τους συναδέλφους στα Δημοτικά σχολεία και τα Νηπιαγωγεία του συλλόγου μας καλή αρχή, υγεία και δύναμη!

Καλωσορίζουμε τους/τις νεοδιόριστους/ες κι αναπληρωτ(ρι)ές συναδέλφους/ισσες που τοποθετούνται στις σχολικές μας μονάδες, συνεχίζοντας το συλλογικό αγώνα για εργασιακή αξιοπρέπεια, μέχρι την τελική ικανοποίηση των αιτημάτων μας για μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των αναπληρωτ(ρι)ών αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία, χωρίς ΑΣΕΠ, προσοντολόγιο, μέχρι την κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων!

Το Υπουργείο ξεκινά «δυναμικά» την χρονιά συνεχίζοντας την επιθετική του πολιτική απέναντι στο Δημόσιο Σχολείο, στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών στους εκπαιδευτικούς και στα εργασιακά τους δικαιώματα μέσα σε ένα πλαίσιο απίστευτης ακρίβειας, υποβάθμισης του εργατικού εισοδήματος και ακραίου αυταρχισμού.

Aπό τις πρώτες μέρες της νέας χρονιάς σε κάθε σχολική μονάδα καλούμαστε να βρεθούμε απέναντι στην επιθετική αντιεκπαιδευτική πολιτική του ΥΠΑΙΘ με την προσπάθεια συνέχισης και επιβολής της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας, την  ατομική αξιολόγηση του/της εκπαιδευτικού, με μέντορες και ενδοσχολικούς συντονιστές, με την απλήρωτη εργασία στους εκπαιδευτικούς ομίλους καθώς και το διευρυμένο ωράριο στα ολοήμερα.

Για όλα τα παραπάνω, καθώς και για το σύνολο της εκπαιδευτικής πολιτικής χρειάζεται να συζητήσουμε και να συντονίσουμε τη δράση μας. Ήδη ο τρόπος με τον οποίο το υπουργείο τοποθετεί τις συναδέλφισσες και συναδέλφους αναπληρωτές και «κόβει» τις παράλληλες δείχνει το πραγματικό πρόσωπο της αντιεκπαιδευτικής και αντιλαϊκής πολιτικής του. Καλούμε όλους τις/τους εκπαιδευτικούς του συλλόγου να μετέχουν στην ΓΣ την Τετάρτη 7/9

  • Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων στις συνεδριάσεις της επόμενης εβδομάδας να μην προχωρήσουν σε καμία από τις διαδικασίες τόσο της αυτοαξιολόγησης, όσο και της επιλογής μεντόρων, ενδοσχολικών συντονιστών, καθώς δεν έχουν εκδοθεί οι εφαρμοστικές εγκύκλιοι και πριν υπάρξουν αποφάσεις του κλάδου και της ΓΣ την Τετάρτη 7/9.
  • Καλούμε όλους/-ες τους/τις εκπαιδευτικούς να μην παρέχουν σε καμία περίπτωση διδακτικό έργο (π.χ. εκπαιδευτικοί όμιλοι) που υπερβαίνει το υποχρεωτικό διδακτικό τους ωράριο.  Παροχή διδακτικού έργου δωρεάν ή με αντάλλαγμα «ευνοϊκή μεταχείριση» στην αξιολόγηση δεν μπορεί να είναι αποδεκτή σε καμία περίπτωση.
  • Καλούμε όλους/-ες τους/τις εκπαιδευτικούς – μέλη του σωματείου μας να μην καταθέσουν τίποτε στον «ηλεκτρονικό φάκελο» της αξιολόγησης. Οι εκπαιδευτικοί όμιλοι και ο ηλεκτρονικός φάκελος αφορούν ούτως ή άλλως προαιρετικές διαδικασίες. Δεν θα φακελωθούμε μόνοι μας και δε θα επιτρέψουμε το κυνήγι προσόντων δια βίου.
  • Η Απεργία Αποχή στην αξιολόγηση της μονάδας – συλλογικό προγραμματισμό που προκήρυξε ο σύλλογος μας πέρσι και κάλυψε τους /τις συναδέλφους/ισσες βρίσκεται σε πλήρη ισχύ.

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ, ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ, ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *