Κινητοποίηση ενάντια σε ανεργία και ελαστική εργασία

ΟΛΟΙ στην κινητοποίηση ενάντια στην ανεργία και την ελαστική εργασία 8/5 στις 18.00 στην Ομόνοια

20150508

Καλούμε όλους τους συλλόγους ΠΕ και τις ΕΛΜΕ στην συγκρότηση επιτροπών αναπληρωτών για να διεκδικήσουμε:

  • Μόνιμους μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη όλων των κενών (γενική και ειδική), με μοναδικά κριτήρια το πτυχίο και την προϋπηρεσία. Άμεση κατάργηση της μνημονιακής αναλογίας 1:5. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Θεσμοθέτηση οργανικών θέσεων για όλα τα διδακτικά αντικείμενα του σχολείου. Κατάργηση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ που ακυρώνει τις σπουδές και τα πτυχία μας.
  • Πλήρη διαφάνεια και έγκαιρη καταγραφή και κοινοποίηση των λειτουργικών κενών. Υπολογισμός των κενών με βάση τις πρώτες αναθέσεις για κάθε ειδικότητα. Προσλήψεις αναπληρωτών μόνο όπου προκύπτουν έκτακτες ανάγκες, με δωδεκάμηνες συμβάσεις και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Προσλήψεις μέσω του κρατικού προϋπολογισμού. Κατάργηση των προγραμμάτων πρόσληψης μέσω των ευρωπαϊκών κονδυλίων ΕΣΠΑ. Κατάργηση της ωρομισθίας, του θεσμού των ΑΜΩ και της ελαστικής εργασίας. Πλήρη υπολογισμό ενσήμων σε ημέρες απεργίας, αναρρωτικές άδειες και άδειες εγκυμοσύνης. Προστασία της μητρότητας των αναπληρωτριών συναδελφισσών με πλήρη καταβολή του μισθού τους.
  • Άμεση κατάργηση του ενδεχομένου απόλυσης – με απόφαση των οικείων ΠΥΣΠΕ -ΠΥΣΔΕ των αναπληρωτών σε περίπτωση εξάντλησης της δεκαπενθήμερης αναρρωτικής άδειας λόγω ασθένειας ή προβλημάτων υγείας. Άμεση κατάργηση της ρύθμισης Αρβανιτόπουλου για μεταφορά των αναπληρωτών σε άλλη διεύθυνση από αυτήν της πρόσληψης και τοποθέτησης.
  • Επίδομα ΟΑΕΔ στο ύψος του μισθού για το σύνολο του διαστήματος της ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις για όλους.
  • Κατάργηση του Ν.3848/2010 (Διαμαντοπούλου). Άνοιγμα των πινάκων προϋπηρεσίας των αναπληρωτών από 30/6/2010 και προσμέτρηση όλης της προϋπηρεσίας για τα χρόνια εργασίας τους. Κατάργηση του ορίου της επταετίας στον υπολογισμό της προϋπηρεσίας και της μισθολογικής και βαθμολογικής εξέλιξης των αναπληρωτών.
  • Κατάργηση του Ν. 4024/2011. Άμεση αύξηση του μισθού του νεοδιόριστου. Επαναφορά του μισθού στα επίπεδα του 2009. Ακώλυτη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη.
  • Καμία συζήτηση για ατομικό φάκελο προσόντων. Επιμόρφωση όλων των εκπαιδευτικών με βάση τις ανάγκες του δημόσιου σχολείου.
  • Κατάργηση της αξιολόγησης – χειραγώγησης – μισθολογικής καθήλωσης-απόλυσης. Ούτε κουβέντα για Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας. Παιδαγωγική επιμόρφωση μετά τον διορισμό.
  • Ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή με πλήρη μόρφωση για όλα τα παιδιά. Κανένα παιδί εκτός εκπαιδευτικών δομών. Όχι στο «Νέο» Λύκειο της κατάρτισης, της μαθητείας και της εξεταστικής απόρριψης. Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων.
  • Επαναλειτουργία των καταργημένων τομέων στα ΕΠΑΛ και επαναπρόσληψη όλων των συναδέλφων σε διαθεσιμότητα.
  • Επαναλειτουργία των αντισταθμιστικών προγραμμάτων της Ενισχυτικής Διδασκαλίας και της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης από την αρχή του σχολικού έτους. Πλήρης διαφάνεια στις προσλήψεις αναπληρωτών στα προγράμματα αυτά από τον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών.
  • Ίδρυση νέων σχολικών μονάδων (ιδιαίτερα στην περιοχή μας υπάρχει οξυμένο πρόβλημα). Μπλόκο στις καταργήσεις σχολικών μονάδων και συγχωνεύσεις τμημάτων και στο μηχανισμό κατασκευής πλεοναζόντων εκπαιδευτικών. 15 μαθητές σε νηπιαγωγείο και Α΄-Β΄ τάξη Δημοτικού, 20 μαθητές ανά τμήμα για τις υπόλοιπες τάξεις, 15 στις κατευθύνσεις, 10 στα εργαστήρια για στοιχειωδώς καλύτερα παιδαγωγικά και μαθησιακά αποτελέσματα.
  • Ίδρυση τάξεων υποδοχή σε όλα τα σχολεία με Ρομά και εφαρμογή του νόμου για μειωμένο αριθμό μαθητών στις τάξεις με μεγάλο ποσοστό Ρομά.
  • Μείωση του διδακτικού ωραρίου στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και επαναφορά του στα προηγούμενα επίπεδα των 21 ωρών. Εξίσωση διδακτικού ωραρίου πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας. Όχι στις υποχρεωτικές υπερωρίες.

 

Προτείνουμε και καλούμε σε:

  • Συνέλευση των επιτροπών αναπληρωτών όλων των συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ και όλων των συναδέλφων σε συνέλευση στις 2/6 στις 18.00 στη ΔΟΕ για το συντονισμό και την οργάνωση της δράσης μας.

Πανελλαδική κινητοποίηση στις 13/6 στο υπουργείο παιδείας διεκδικώντας ΤΩΡΑ μαζικούς μόνιμους διορισμούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *