Οι νεοδιόριστοι είναι μόνιμες/οι!- Νέα κινητοποίηση ΥΠΑΙΘ 13/1-Στάση εργασίας από ΔΟΕ – επιπλέον 1 έως 2 ώρες στάση εργασίας από τον Σύλλογο

Οι νεοδιόριστοι είναι μόνιμες/οι!

Όλες και όλοι στην κινητοποίηση 13/1 στο ΥΠΑΙΘ για την άμεση μονιμοποίησή τους – 3ωρη στάση εργασίας από ΔΟΕ – επιπλέον 1 έως 2 ώρες στάση εργασίας από τον Σύλλογο για τους/τις συναδέλφους/ισσες των ολοήμερων

Σε ομηρία κρατά η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και η κυβέρνηση της ΝΔ τις/τους νεοδιόριστες/ους με την απειλή της αξιολόγησης. Με προφορικές εντολές και δηλώσεις, χρησιμοποιώντας διατάξεις του ν.4589/2019 του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε οδηγία στις διευθύνσεις να μην υπογράφουν ως οφείλουν τις διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης των νεοδιόριστων του 2020 θέτοντας ως προϋπόθεση την εφαρμογή της ατομικής τους αξιολόγησης. Και σαν να μην έφτανε αυτό, κάλεσε τις διευθύνσεις εκπαίδευσης, που κάτω από την πίεση του εκπαιδευτικού κινήματος προχώρησαν στη νόμιμη διαδικασία μονιμοποίησης των συναδέλφων/ισσών, να ακυρώσουν τις σχετικές διαπιστωτικές πράξεις.

Οι ΔΙΠΕ και ΔΙΔΕ (μεταξύ αυτών και η ΔΙΠΕ Δυτ. Αττικής) που προχώρησαν ως όφειλαν στην έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης των εκπαιδευτικών, τηρούν όσα προβλέπει ο νόμος, με βάση την παρέλευση της «δόκιμης» διετίας. Όσες ΔΙΠΕ και ΔΙΔΕ αρνούνται να ολοκληρώσουν τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων του ‘20, δεν «δυσκολεύονται» λόγω υπηρεσιακής υποχρέωσης, αντίθετα σκόπιμα επιλέγουν να πάρουν θέση στο πλευρό του ΥΠΑΙΘ και με δική τους ευθύνη να μπλοκάρουν την αυτονόητη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων οι οποίοι στην πραγματικότητα εργάζονται ήδη 5, 10 ή και 15 χρόνια στα δημόσια σχολεία από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα! Απαιτούμε ΤΩΡΑ να ολοκληρώσουν όλη τη διαδικασία ΟΛΕΣ οι ΔΙΠΕ και ΔΙΔΕ της χώρας!

Το ΥΠΑΙΘ φαίνεται να αντιμετωπίζει τον ίδιο νόμο ως λάστιχο προκειμένου να χωρέσουν όλα στις αντιεκπαιδευτικές-αντεργατικές του επιδιώξεις. Από τη μια επικαλείται για την καθυστέρηση των μονιμοποιήσεων την εφαρμογή της ατομικής αξιολόγησης, η οποία όμως ΠΟΥΘΕΝΑ δεν αναφέρεται ως προαπαιτούμενο. Από την άλλη ο νόμος μπορεί να ξηλώνεται, να χαλαρώνει, να παρακάμπτεται, και η διετία να γίνεται 3ετία ή ακόμη και 4ετία αυθαίρετα κρατώντας σε ομηρία χιλιάδες εκπαιδευτικούς!

Οι νεοδιόριστοι του 2020, 2021 και 2022 είναι μόνιμες και μόνιμοι! Δεν χρειάζεται να αποδείξουν τίποτα για να μονιμοποιηθούν. Πέρασαν από σαράντα κύματα υπηρετώντας χρόνια το δημόσιο σχολείο, υποχρεώθηκαν ως αναπληρωτές με το προσοντολόγιο Γαβρόγλου να συγκεντρώνουν πρόσθετα πτυχία και μόρια που ποτέ δεν είναι επαρκή, είδαν το συνολικό εισόδημά τους να  μειώνεται δραματικά, βλέπουν Υπουργείο και Διοίκηση να απειλούν πλέον με πειθαρχικές ποινές όποιον/α δεν προσαρμόζεται στις επιταγές της αντιεκπαιδευτικής κυβερνητικής πολιτικής. Η στόχευση της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης της ΝΔ είναι φανερή. Χρησιμοποιούν την ανάγκη μονιμοποίησης των νεοδιόριστων για να αποδεχτεί η νέα βάρδια εκπαιδευτικών την αξιολόγηση στο σύνολό της  και να εκβιάσουν το εκπαιδευτικό κίνημα που την αντιπαλεύει. Να το βάλουν καλά στο μυαλό τους, δεν θα γίνουμε δούρειος ίππος στα αντιεκπαιδευτικά τους σχέδια, στο σχολείο της αγοράς, του ανταγωνισμού, της κατηγοριοποίησης, του αυταρχισμού και της αντιδημοκρατικής λειτουργίας, της διάλυσης του όποιου δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του έχει απομείνει.

Τίποτα δε χαρίστηκε, με τους αγώνες μας κερδίζονται όλα!

Νέα κινητοποίηση Παρασκευή 13/1, ΥΠΑΙΘ, 13.00

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να υπερασπίσουμε το δικαίωμα των νεοδιόριστων συναδέλφων και συναδελφισσών στην ακώλυτη μονιμοποίησή τους, για να μπλοκάρουμε για μια ακόμα φορά την αξιολόγηση. Το ΔΣ της ΔΟΕ έχει αποφασίσει ομόφωνα την κινητοποίηση στο ΥΠΑΙΘ και έχει κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας, όπως και η ΟΛΜΕ. Καλούμε η κινητοποίηση να γίνει πανελλαδική με κατέβασμα στην Αθήνα και με ταυτόχρονες κινητοποιήσεις στις διευθύνσεις όλης της χώρας.

Να είμαστε όλες και όλοι εκεί! Η δουλειά και η ζωή μας να μην είναι ένα ατελείωτο κυνηγητό αξιολόγησης και βαθμών, να μην ζούμε με την απειλή και τον εκβιασμό! Διεκδικούμε ένα σχολείο δημοκρατικό, με ισότητα και αλληλεγγύη, ενιαίο 12χρονο δημόσιο και δωρεάν σχολείο με δίχρονη προσχολική αγωγή κι εκπαίδευση, σχολείο των όλων, των ίσων, των διαφορετικών, χωρίς ανταγωνισμούς, αξιολογήσεις και κατηγοριοποίηση, που θα υπερασπίζεται τα σύγχρονα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών!

Θεωρούμε ότι χρειάζεται να συνεχίσουμε με νέα πανελλαδική ημέρα δράσης, με κινητοποιήσεις και καταλήψεις στις διευθύνσεις. Καλούμε τα ΠΥΣΠΕ να συνεδριάσουν και να προχωρήσουν στις μονιμοποιήσεις των νεοδιόριστων, όπως οφείλουν. Οι προφορικές οδηγίες και εντολές είναι απολύτως έωλες!

Απαιτούμε:

• Άμεση ακώλυτη μονιμοποίηση των 4.500 εκπαιδευτικών της ειδικής αγωγής και όλων των νεοδιόριστων του 2020, 2021, 2022 στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η διαδικασία να προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

• Καμία σύνδεση των διαδικασιών μονιμοποίησης των εκπαιδευτικών με την αξιολόγηση.

• Να καταργηθεί η δόκιμη περίοδος. Ο/Η εκπαιδευτικός να θεωρείται μόνιμος/η με όλα τα αντίστοιχα δικαιώματα με τον διορισμό του.

• Επιμόρφωση με απαλλαγή από τα διδακτικά καθήκοντα και απαλλαγμένη από κάθε διαδικασία αξιολόγησης, οργανωμένη από τα πανεπιστήμια.

• Κατάργηση των ν.4692 και 4823 της αξιολόγησης, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων, της απαξίωσης και διάλυσης του δημοσίου χαρακτήρα του Σχολείου.

• Κατάργηση του νόμου 4589/19 (προσοντολόγιο). Όχι στον γραπτό ΑΣΕΠ, συνέντευξη και

κάθε είδους φίλτρου για το δικαίωμα στην εργασία.

• Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών ΤΩΡΑ, για την κάλυψη όλων των αναγκών. Άμεσος διορισμός/μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των αναπληρωτών που έχουν έστω και μία σύμβαση αποκλειστικά με το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία. Καμία απόλυση αναπληρωτή/τριας.

• Πλήρη εργασιακά, εκπαιδευτικά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές.

• Δημιουργία οργανικών θέσεων για όλες τις υπάρχουσες ειδικότητες σε όλα τα σχολεία.

• Νέες θέσεις εργασίας με μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα, μείωση του ορίου συνταξιοδότησης, μείωση του ωραρίου εργασίας.

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας και συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *