Απόφαση οικονομικής στήριξης στην οικογένεια της 12χρονης από τον Κολωνό

Να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας, να στηρίξουμε και να προστατεύσουμε, να συμβάλλουμε στην ενδυνάμωσή τους για την επιβίωση της 12χρονης από τον Κολωνό, θύμα παιδοβιασμού, των ανήλικων αδερφιών της και της οικογένειάς της.

Είναι γνωστή η υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό, (περιοχή που τα σχολεία της ανήκουν στον Σύλλογο Εκπ/κών Π.Ε. «Αριστοτέλης»). Ο Ηλίας Μίχος, επιχειρηματίας στην περιοχή, µε κατάστηµα στην πλατεία του Αγίου Νικολάου στη Δράμας, συνελήφθη στα Σεπόλια για κατ’ επανάληψη βιασμό του 12χρονου κοριτσιού και κατ’ επανάληψη έκδοσή του σε ενδιαφερόμενους βιαστές. 

Στο κατάστημα που διατηρούσε εργαζόταν η μητέρα της 12χρονης, ενώ κατά διαστήματα και το ίδιο το κορίτσι πήγαινε εκεί για να βοηθήσει τη μητέρα του. Κατά την δικογραφία, ο 53χρονος τη βίαζε και μάλιστα κατέγραφε τις αρρωστημένες πράξεις του, τις οποίες στην συνέχεια αναρτούσε σε ιστότοπο. Από εκεί ο 53χρονος, εντόπιζε άλλους άνδρες που βίαζαν την ανήλικη έναντι αμοιβής. 213 ακόμα, ενδιαφέρθηκαν να βιάσουν το 12χρονο κορίτσι. 

Το κράτος και οι μηχανισμοί του, φρόντισαν να προφυλακίσουν άμεσα και από τους πρώτους τη μητέρα της 12χρονης, παρά την κατηγορηματική τοποθέτηση στις καταθέσεις της 12χρονης, αλλά και των υπόλοιπων µελών της οικογένειας ότι δεν γνώριζε τίποτα, διαλύοντας μια φτωχή 8μελη  οικογένεια. Από τότε οι έρευνες προχωράνε µε ρυθμό χελώνας και µε άρωμα συγκάλυψης όσων εμπλέκονται.

Η οικογένεια και τα παιδιά έχουν διαλυθεί ψυχικά. Οι ανάγκες είναι μεγάλες, οικονομικές, δικαστικές και ψυχολογικές και υπάρχει πλήρης απουσία στήριξης από τις δομές του κράτους, της 12χρονης, θύμα παιδοβιασμών, των άλλων ανήλικων παιδιών της οικογένειας και των φροντιστών τους.

Ο Σύλλογός μας εκφράζει έμπρακτα την αλληλεγγύη του ενισχύοντας με το συμβολικό ποσό των 300 ευρώ τον Σύλλογο Π.Ε. Αριστοτέλη που έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλία αλληλεγγύης και οικονομικής στήριξης της οικογένειας για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες που καθημερινά προκύπτουν.

Θεωρούμε ότι απαιτείται κυβέρνηση και Δήμοι να προχωρήσουν:

– Στην άμεση στελέχωση με όλες τις απαιτούμενες ειδικότητες των υπηρεσιών Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειών και των Δήμων (κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, παιδοψυχολόγοι, ψυχίατροι κλπ). Σε ένα σταθερό σύγχρονο και πλήρες πλαίσιο ελέγχου και την εξασφάλιση όλων των απαραίτητων μέσων για την διενέργειά τους.

– Στην ανάπτυξη δημόσιων κοινωνικών δομών για την προστασία του παιδιού, των παιδιών με αναπηρία, των βαριά αναπήρων, όσων δεν μπορούν να προασπίσουν τον εαυτό τους χωρίς επιχειρηματική δράση και εμπλοκή ΜΚΟ.

– Στην ΑΜΕΣΗ πρόσληψη του απαραίτητου επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων στους δήμους, απλώνοντας τις κοινωνικές υπηρεσίες σε όλες τις δημοτικές κοινότητες και προσεγγίζοντας τα εκατοντάδες παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο, δημιουργώντας ένα δίκτυο δημόσιων, δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών (για τη στήριξη των παιδιών και των οικογενειών σ’ όλες τις πλευρές της ζωής, στη γειτονιά, στο σχολείο κ.λπ., των θυμάτων βίας και κακοποίησης), με μόνιμο προσωπικό όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *