Πέμπτη 2 Μαρτίου/ Σύνταγμα/ 6μμ: Παιδεία και Πολιτισμός ενώνουμε τις διεκδικήσεις και τους αγώνες μας

Την Πέμπτη 2 Μαρτίου συμμετέχουμε στις πανελλαδικές διαδηλώσεις ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ που επιτίθεται στα κοινωνικά αγαθά, στην παιδεία, τον πολιτισμό και την υγεία. Οι εκπαιδευτικοί που αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου ενάντια στην αξιολόγηση, την κατηγοριοποίηση, τον ανταγωνισμό ενώνουμε τη φωνή μας και τις διεκδικήσεις μας με τα κατειλημμένα θέατρα και τις κατειλημμένες σχολές, για την υπεράσπιση της δημόσιας παιδείας, του πολιτισμού και της υγείας.

Αγωνιζόμαστε για να μην προχωρήσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης. Τα σχολεία, οι σχολές και τα πανεπιστήμια δεν είναι επιχειρήσεις, οφείλουν να είναι δημόσια και δωρεάν για όλες και όλους. Ενώνουμε τις φωνές μας με τους καλλιτέχνες που αγωνίζονται για Δημόσια Δωρεάν Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση στις παραστατικές τέχνες, ενάντια στην υποβάθμιση των πτυχίων τους, ενάντια στην υποβάθμιση της τέχνης.

Ενώνουμε τον αγώνα μας με όλους τις/τους αγωνιζόμενες/ους ενάντια στη φτώχεια και την καταλήστευση των εισοδημάτων, για πραγματικές αυξήσεις και μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, για να ζούμε με αξιοπρέπεια. Για να ανατρέψουμε την πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου και κάθε διαχειριστή της ίδιας πολιτικής.

Καλούμε κάθε σωματείο – συνδικάτο να συμμετέχει και να μετατρέψουμε το συλλαλητήριο σε παλλαϊκό.

Στηρίζουμε-προσυπογράφουμε το κάλεσμα και τα αιτήματα των κατειλημμένων θεάτρων που επισυνάπτουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *