Δελτίο τύπου από τη σύσκεψη του ΣΕΠΕ ΗΡΩ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, της ΕΛΜΕ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ- Ζεφυρίου- Φυλής,της ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ και ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ της περιοχής

Την Παρασκευή 22/9 /23 στο 4ο Δημοτικό Άνω Λιοσίων  πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ του ΣΕΠΕ ΗΡΩ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, της  ΕΛΜΕ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ- Ζεφυρίου- Φυλής,της ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ και ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ της περιοχής.

  Η σύσκεψη κρίθηκε αναγκαία εξαιτίας των τεράστιων προβλημάτων που υπάρχουν ήδη στα σχολεία από το άνοιγμά τους ακόμη. Έγινε γόνιμη και εκτενής συζήτηση και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ανέφεραν τις πραγματικά πολύ δύσκολες συνθήκες που υπάρχουν στα σχολεία.

  Οι εκπαιδευτικοί ενημέρωσαν για τα τεράστια  κενά με τα οποία άνοιξαν τα σχολεία ,κενά σε εκπαιδευτικούς τάξης, σε εκπαιδευτικούς  παράλληλης  στήριξης, Ειδικό  Βοηθητικό Προσωπικό, Σχολικούς Νοσηλευτές  ( έχει προσληφθεί μόνο το 1/3 των αναγκών αυτή την στιγμή στα σχολεία), κενά σε εκπαιδευτικούς  ειδικοτήτων, καθώς  επίσης  και για τα κενά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.  Τονίστηκε πόσο άδικο , ανεύθυνο και εξοργιστικό  είναι ,από την πλευρά του Υπουργείου, να στέλνει το 1/3 από τις εγκεκριμένες παράλληλες  στηρίξεις στα παιδιά που την έχουν ανάγκη και το 1/3 των νοσηλευτών που χρειάζονται . 

 Επίσης, ενημέρωσαν για την ακραία υποχρηματοδότηση των Σχολικών Μονάδων και την εγκατάλειψη αρκετών κτιρίων στην περιοχή με αποτέλεσμα να προκύπτουν ακόμη και θέματα ασφάλειας για παιδιά και εκπαιδευτικούς. Χαρακτηριστικά παραδείγματα το 10ο Νηπιαγωγείο που λειτουργεί αίθουσα δίπλα ακριβώς στον λέβητα του πετρελαίου και η πτώση ενός τμήματος από το ταβάνι του 4ου Δημοτικού το οποίο επισκευάστηκε στο συγκεκριμένο σημείο χωρίς να υπάρξει συνολικός έλεγχος του σχολείου.

  Οι εκπρόσωποι της Ένωσης Γονέων και των Συλλόγων Γονέων του 1ου,4ου,5ου,6ου Δημοτικού  , του 2ου,3ου Γυμνάσιου και  του 1ου,2ου,3ου ΓΕΛ  τοποθετήθηκαν σχετικά με τα πάρα πολύ σοβαρά κτιριακά προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή και έθεσαν θέμα για τους ελέγχους σε θέματα ασφάλειας των κτιρίων οι οποίοι μάλιστα εκκρεμούν χρόνια. Παράλληλα ενημέρωσαν για τον αγώνα γονιών και μαθητών ώστε να μην προχωρήσουν στο 1ο Λύκειο σύμπτυξη τμημάτων στοιβάζοντας 26 και 27 μαθητ(ρι)ες και κρίθηκε αναγκαίο να ελεγχθούν οι αίθουσες καθώς πολλές από αυτές δεν πληρούν τη νομοθεσία για 2τμ ανά μαθητή.

  Η αγανάκτηση για όσα συμβαίνουν για μια ακόμα χρονιά στην εκπαίδευση ήταν κοινή σε όλες και όλους. Μόνη απάντηση σε υπουργείο και Δημοτική Αρχή  ο κοινός αγώνας και δράση ώστε να μπει φρένο στη διαρκή υποβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου.

Στο τέλος της σύσκεψης συμφωνήθηκαν τα εξής

  1. Παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης την Τρίτη 26 /9  της ΕΛΜΕ Ανω Λιοσίων και των εκπαιδευτικών και της Ένωσης Γονέων και των Συλλόγων Γονέων Γυμνασίων και  Λυκείων προκειμένου να μην επιτραπεί η σύμπτυξη των   τμημάτων.
  2. Παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έως το τέλος του μήνα με την συμμετοχή όλων ,εκπαιδευτικών και γονέων , για την κάλυψη όλων των κενών σε δασκάλους/ες, δασκάλους/ες    παράλληλης  στήριξης, Ειδικό βοηθητικό Προσωπικό, σχολικών Νοσηλευτών και ειδικοτήτων.
  3. Αμέσως μετά τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές  ζητάμε από την νέα διοίκηση να γίνει άμεσα Δημοτικό Συμβούλιο με Θέματα Παιδείας με θέματα: Α) ασφάλεια και καταλληλότητα κτιρίων Β) Διαχείριση οικονομικών και διάθεση Τακτικών και έκτακτων επιχορηγήσεων στα σχολεία. Γ) Ανάγκες συντήρησης και εξοπλισμού των σχολείων. Δ) Νέες σχολικές μονάδες

Συνεχίζουμε να είμαστε σε διαρκή συντονισμό ώστε να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα όλης της σχολικής κοινότητας και

Καλούμε

όλους  τους  γονείς  και  τους  εκπαιδευτικούς την  Πέμπτη  28/9/23  και  ώρα  14:00 στο  Υπουργείο  Παιδείας  να  απαιτήσουμε:

Να γίνει ΑΜΕΣΑ η Β φάση προσλήψεων εκπαιδευτικών και να καλυφθούν όλα τα κενά!

Στελέχωση όλων των τμημάτων ένταξης, κάθε μαθητής που χρίζει παράλληλης στήριξης  να την έχει με βάση τις γνωματεύσεις.

Να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις για σχολικούς νοσηλευτές

ΣΕΠΕ ΗΡΩ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΩ ΛΙΟΣΑ –ΖΕΦΥΡΙ-ΦΥΛΗ

ΕΛΜΕ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ –ΖΕΦΥΡΙΟΥ-ΦΥΛΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΦΥΛΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *