Οι νεοδιόριστες/οι δεν θα γίνουν ο Δούρειος ίππος της αξιολόγησης!

Ενημερώνουμε τους/τις συναδέλφους-ισσες νεοδιόριστους/ες ότι στο έντυπο που επισυνάπτεται μαζί με το συμβόλαιο-δώρο Χριστουγέννων του κ. Παπάζογλου δεν απαιτείται από πλευράς μας ΚΑΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.

Δεν υπογράφουμε το έντυπο παραλαβής. Έχουμε δηλώσει τη συμμετοχή μας στην νόμιμα κηρυγμένη απεργία-αποχή της ΔΟΕ.

Από τον Σεπτέμβρη, όπως και κάθε Σεπτέμβρη εδώ και τρία χρόνια, το ΥΠΑΙΘ προσπαθεί να περάσει την αξιολόγηση, που μόνο τελικό στόχο έχει την κατηγοριοποίηση των σχολείων, την ακόμη μεγαλύτερη υποχρηματοδότηση από πλευράς κράτους, την απόλυτη πειθάρχηση των εκπαιδευτικών στις προσταγές των από πάνω και τέλος την διάλυση του δημόσιου σχολείου. Από την περσινή χρονιά ΥΠΑΙΘ και αξιολογητές επιδιώκουν τη διάσπαση των εκπαιδευτικών και την απομόνωση των νεοδιόριστων συναδέλφων/ισσών, ώστε να τους/τις πιέσουν, να καλλιεργήσουν τη λογική των τετελεσμένων και της «αναγκαστικής» αποδοχής της αξιολόγησης. Αρωγοί και υλοποιητές στα σχέδια του είναι οι αξιολογητές-σύμβουλοι», οι οποίοι σαν να μην έχουν καμία επαφή με την εκπαίδευση και τα προβλήματά της, μόνο τους μέλημα είναι να υπογράψουν συμβόλαια με τους νεοδιόριστους/ες και να προχωρήσουν την ατομική αξιολόγησή τους. Δε διστάζουν μάλιστα να προχωρούν το «έργο» τους άλλοτε με φιλικά χτυπήματα στην πλάτη και άλλοτε με ωμές απειλές και αυταρχισμό εκβιάζοντας τους/τις συναδέλφους/ισσες με την μονιμοποίησή τους.

Τέτοιο υπερβάλλοντα ζήλο έχει δείξει και ο αξιολογητής των δασκάλων, στις περιοχές του συλλόγου μας στα Άνω Λιόσια και τη Φυλή, κος Παπάζογλου.

Μπορεί να έχουν κοπεί τα δώρα Χριστουγέννων και να βλέπουμε τους μισθούς μας να εξανεμίζονται πριν καν περάσει η πρώτη εβδομάδα, μπορεί ο ίδιος όπως και κάθε αξιολογητής/τρια να αμείβονται ΑΔΡΑ με επίδομα θέσης στα 455€, ο κ. Παπάζογλου όμως φροντίζει να πάρουμε τις… «ευχές» του! Μόλις 2 μέρες πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, ο κος Παπάζογλου αφού έφαγε πόρτα από όλους/όλες τους/τις νεοδιόριστες/ους του ’20-’21 για την σύναψη συμβολαίου για την ατομική αξιολόγηση, ξεκίνησε να στέλνει σε όλους/όλες τα συμβόλαια με μονομερή υπογραφή (δηλαδή τη δική του) στα πλαίσια της «δημοκρατικότητας» που διαπνέει τον νόμο. Διαδικασία η οποία προβλέπεται για να επιβεβαιώσει πως καμία σημασία δεν δίνει στην πλευρά των εκπαιδευτικών, αυτών που κάθε μέρα λειτουργούν και στηρίζουν  τα δημόσια σχολεία.

Μπροστά σε αυτή την κίνηση ο κος Παπάζογλου θα μας βρει για άλλη μια φορά απέναντι. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να βρεθούμε  σε μια ατελείωτη διαδικασία ελέγχου, πειθάρχησης, απειλών και εκβιασμού σε ένα σχολείο ανθρωποφαγικό και πέρα για πέρα ανταγωνιστικό, όπου η παιδαγωγική ελευθερία, η φαντασία και η χαρά θα εξαφανιστούν και στη θέση τους θα επιβληθούν κάθε λογής αξιολογικά στελέχη, φόρμες, κουτάκια και ρούμπρικες μέτρησης «επιδόσεων» και «στόχων».

Ενημερώνουμε τους/τις συναδέλφους-ισσες νεοδιόριστους/ες ότι στο έντυπο που επισυνάπτεται μαζί με το συμβόλαιο-δώρο Χριστουγέννων του κ. Παπάζογλου δεν απαιτείται από πλευράς μας ΚΑΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. Δεν υπογράφουμε το έντυπο παραλαβής. Έχουμε δηλώσει τη συμμετοχή μας στην νόμιμα κηρυγμένη απεργία-αποχή της ΔΟΕ.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ –ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Έχουμε δηλώσει μαζικά και μαχητικά τη θέση μας: σαν ένα σώμα, μια ψυχή δίνουμε μάχη αξιοπρέπειας, υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο, αντιστεκόμαστε σε μια διαδικασία που ευτελίζει τα χρόνια δουλειάς μας, τις ανάγκες των παιδιών μας, την παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στα σχολεία.

Υπενθυμίζουμε ότι η απεργία αποχή συνιστά απολύτως νόμιμη, συνταγματικά κατοχυρωμένη μορφή συνδικαλιστικής δράσης, αναγνωριζόμενη ως μορφή απεργίας η οποία καλύπτει όλους/όλες από κάθε πειθαρχική ευθύνη.

Η δήλωση συμμετοχής στην απεργία αποχή θωρακίζει τους/τις εκπαιδευτικούς με την κάλυψη που  πρoσφέρει η συμμετοχή σε μια νομικά κατοχυρωμένη συνδικαλιστική μορφή πάλης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *